RSS
Post Icon

Lemon MP & friendship

~Lemon Meringue Pie~

Weekend, saat yang dinanti-nantikan..!! (^_^)
Lagi bertalu-talu undangan dan perkhabaran gembira daripada kawan-kawan, juniors, seniors.. erm, kesinambungan fardu muslim.. Selamat didoakan buat kalian.. Buat yang bakal-bakal juga, mari persiapkan diri dengan sebaiknya, agar bayt muslim yang bakal dibina kelak bukan sekadar 'trend ikutan' semata-mata, tapi lebih bermatlamat & persediaan jangka masa panjang demi mencari reda Rabb, insya Allah.

Erm, semangat weekend kali ini diisi dengan selera Arab & Western.. oh, apekah..?? Pertembungan budaya ni (opss, sorry mak, menu Jawa tak der..sebab tak de stok tempe la.. :P)
Lunch dengan masakan nasi mansaf (tiba-tiba teringin, so..buat jela kan) & high-tea dengan LMP~Lemon Meringue Pie.. (opss, bukan LMP 'istilah dalam Obs & Gyne' yer..)

Oh, this Lemon Meringue Pie saya dedikasi buat Faezza & Hetty (kirim 2 gambar untuk korang ek, hehe).. *ehem, ada kisah di sebaliknya, wink wink..

LMP~fresh from oven

Happy Friendship Day.. 1 Ogos 2010.. Sms pertama yang masuk ke kotak inbox saya daripada Kak Som @ Sumi.. Thanks my buddy!!

Teringat zaman di MMP, 1 Ogos..biasanya memang kami sambut sesama 'set-set' kami.. 3 tahun berturut-turut 1999, 2000, 2001.. celebrate makan-makan special.. rindunya pada korang~Aqaz, Ruby, Neesah, Faez, Eza.. Pergi masjid sama-sama, makan sama-sama, outing sama-sama, 'fly' sama-sama, study sama-sama, saling memberikan sokongan antara satu sama lain, banyak perkara (baik & 'nakal-nakal sket') dibuat bersama-sama, bahagianya saat bersama kalian! Semoga kita berjaya dunia akhirat & friendship forever =D

Terima kasih buat cik Piya, atas hadiah buku Pelatihan Solat Khusyu'~Solat sebagai meditasi tertinggi dalam Islam. Really appreciate it, semoga Ramadan terakhir di bumi Urdun lebih bermakna, insya Allah.
"Terkadang kita tak menyedari bahawa beribadah bukanlah bertujuan mengejar pahala, tapi sebagai 'training' untuk mencapai sesuatu yang PERLU diraih, iaitu darjat keTAQWAan"

"Sesungguhnya yang paling mulia di sisi Allah adalah hamba-hamba yang paling berTAQWA di antara kamu" (Al-Hujurat : 13)

"Sahabat yang paling baik adalah yang apabila kamu melihat wajahnya kamu teringat akan Allah, mendengar kata-katanya menambahkan ilmu agama, melihat gerak-gerinya teringat mati"

Sungguh, saya cukup terkedu setiap kali teringat ayat ini. Kerdil sekali..saya masih belum berada dalam golongan ini.. Bantulah saya Ya Tuhan.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 walk-the-talk:

Anonymous said...

Salam.sila share resepi kamu itu =) tq!

piya said...

k ain sahabat yg baik ~~ share suka duka ek...knangan2 kita tu sematkn dlm diari...hehe..mcm2 la ^^

Fez said...

ghajin aaa ko ni masak. jeles i. kte yang dok umah ni pun xde la try2 lagi mana2 resepi.ehe.

ainshams said...

anonymous: oo..dlm entri akan dtg yer.. hee~ tp, jgn la compare dgn resepi2 lain plak, sbb ni campuran suke suki sendiri.. :P

piya: yeaa..banyaaaaakkkk sgt33x.. biler citer satu2, tergelak2 blk..yg duka pon jd suka.. hihi

fez: alaa..dok umah mmg la..mak kan ader.. the best chef in the world tuu.. kt jordan xde secret recipe, xde baker's cottage.. so, ape2hal, kne wat sendiri..

Fakeh said...

KAJIAN SEMASA MENGENAI PERKEMBANGAN WAHABBI DI MALAYSIA, SILA GOOGLE TAJUK-TAJUK SEPERTI DI BAWAH INI:-

(a) SIFAT 20 - http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah
(h) TAJUK KHAS - BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA ASWJ

FAKEH KHALIFAH SAKA